Corona maatregelen

Coronaregels bij uitvaartplechtigheid en condoleance

Zondag 28 november zijn de nieuwe coronamaatregelen in gegaan. Voor de uitvaartbranche is het belangrijkste nieuws dat uitvaarten ook na 17.00 uur plaats mogen vinden. De overheid heeft voor de avonden (17.00 – 05.00 uur) een sociale lockdown opgelegd om te voorkomen dat de zorg compleet instort.

Bezoekers op een uitvaart moeten 1,5 meter afstand kunnen houden van elkaar. Uitvaartplechtigheden kunnen overdag en 's avonds plaatsvinden. Volg ook tijdens een uitvaart de basisregels tegen de verspreiding van het coronavirus.Was uw handen en schud geen handen, blijf thuis bij klachten en zorg voor voldoende frisse lucht. Ook als u al gevaccineerd bent.Kijk voor een actueel overzicht van alle maatregelen op de website van de overheid.

Coronatoegangsbewijzen zijn niet verplicht voor uitvaartcentra met een horecafunctie. Of andere locaties waar een uitvaart plaatsvindt. Wel moet u op plaatsen waar geen coronatoegangsbewijs wordt gevraagd een mondkapje dragen.

De regels voor de horeca gelden als de condoleance plaatsvindt in een horecalocatie die geen uitvaartlocatie is.

 

Fysiek contact (handen schudden) wordt sterk afgeraden. 

Er geldt geen landelijke richtlijn voor het aantal bezoekers, wel kan een locatie (kerk/crematorium/zaal) zelf restricties opleggen.

 

Geef alstublieft bij het melden van een overlijden direct door dat het al dan niet gaat om een overlijden als gevolg van of met de verdenking van Corona geralateerde klachten.