Corona maatregelen vanaf 19 november

Consequenties coronavirus voor een uitvaart

 

De overheid heeft onlangs verdergaande maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Er zijn voor uitvaarten enkele restricties gegeven voor het aantal aanwezigen bij een uitvaart. Vanaf heden mogen binnen en buiten maximaal 50 personen aanwezig zijn mits de gelegenheid (gebouw / kerk / crematorium) de aanwezigen 1,5 meter afstand tot elkaar kan garanderen. Dit betekend dat hoe groter het gebouw hoe meer mensen bij het afscheid aanwezig mogen zijn (tot maximaal 50 personen). Voor condoleance bezoek zijn de volgende richtlijnen opgesteld: Er mogen geen groepen personen bijelkaar staan. Dit betekend dat er wel condoleance mogelijkheden zijn mits de belangstellenden voldoende ruimte tot elkaar houden. Volg strikt de aanwijzingen van de uitvaartleider op alstublieft.

Grote samenkomsten samen met uw familie, vrienden en bekenden en met grote groepen met elkaar het verlies delen, is nu weer deels mogelijk (tot 50 personen). Het gebruik van een mondkapje tijdens het verplaatsen binnen een gebouw (aula, kerk, crematorium) is verplicht.

 

Ter bescherming van uw gezondheid en die van onze medewerkers, is het van belang dat er zo min mogelijk fysiek bezoek plaatsvindt. Dit betekent dat de uitvaartbegeleider voornamelijk telefonisch met u het contact onderhoudt. Gezien de zeer bijzondere omstandigheden, vragen wij uw begrip hiervoor. Wij willen u erop wijzen dat uw uitvaartbegeleider aandacht zal vragen voor de RIVM-richtlijnen. Ook crematoria en begraafplaatsen zullen toezien op de naleving daarvan. Kijk voor meer informatie op de website van de landelijke vereniging van begraafplaatsen en/ of op de website van de landelijke vereniging van crematoria.